Liefde kun je alleen voelen in jouw hart, vanuit een open hart

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van de liefde… Tien jaar geleden hebben we op deze dag ons bedrijf Unlimited People, toen nog Burn Out Poli, opgericht vanuit onze liefde en missie onbegrensd te kunnen leven. Vol liefde en passie leven en werken wij met elkaar om de ander dit ook te laten ervaren.

Door Barbara Kok

Liefde kun je voelen voor een ander, een mens, een kind, muziek of een dier. Liefde kun je ook voelen voor jezelf. Als een blije energie, een stroom van goed voelen, van acceptatie of gewoon het gevoel oke te zijn met jezelf.

Liefde kun je alleen voelen in jouw hart, vanuit jouw hart, een open hart. Maar hoe bereik je een open hart?Dat bereik je niet door te denken, want denken sluit het hart. Je kunt niet tegelijk denken en voelen vanuit jouw hart. Al het denken is vergelijkend, beschouwend en vaak oordelend.

Onze gevoelens zijn betere gidsen op weg naar een open hart. Hoe beter we ons voelen, hoe dichter we staan bij wie we echt zijn. Hoe slechter we ons voelen, hoe meer we dingen geloven over onszelf die niet de absolute waarheid zijn.

Wie voelt zich niet beter nadat hij iets voor een ander mens heeft kunnen betekenen? Dat komt doordat je dan dichter staat bij wie je echt bent. Je gevoelens liegen niet. Met gevoelens bedoelen we iets anders dan emoties. Gevoelens zijn van het hart, emoties van het hoofd (limbische hersenen). Gevoelens horen bij de alfastaat, de staat die je kunt ervaren als je je vanuit een open hart ontspannen voelt. Emoties horen bij de bètastaat, de staat waar onze hersenen zich in bevinden wanneer wij redeneren, besluiten nemen, werken, discussiëren en over het algemeen onze aandacht extern gericht hebben.

Om te voelen dien je jezelf te openen. Emoties komen juist boven wanneer je jezelf meer sluit (verdedigt). Emoties zijn het product van onze overtuigingen. Het zijn interpretaties van de feiten. Onze overtuigingen en het denken dat daarop steunt, kunnen mijlen verwijderd zijn van de waarheid van ons zelf, van wat we werkelijk voelen…

Om liefde te kunnen voelen stromen, ontspannen te kunnen leven, vrij te zijn van negatieve gedachten en gevoelens, is het daarom belangrijk van tijd tot tijd onze overtuigingen te onderzoeken.

Als je negatieve overtuigingen bewust kunt maken, kun je zo ook onderzoeken wat je vandaag de dag nog tegen houdt om vrij en vanuit een open hart te kunnen leven. Als je inzicht krijgt in jouw oude overtuigingen, die vandaag de dag je blijkbaar niet meer ondersteunen, kun je ze duurzaam en blijvend wegnemen.

Ben je daar ook aan toe? Ben jij er ook aan toe om te gaan leven vanuit een open hart? Wil jij je eindelijk vrij maken van die terugkerende ondermijnende gedachten en gevoelens en liefde voelen stromen in jouw hart? Bel ons voor een vrijblijvend gesprek en wees van harte welkom bij www.unlimitedpeople.nl

Print your tickets

Call Now Button