Reflecteren op een bijzonder jaar | Barbara Kok

Nieuwjaarsgroet. Reflecteren op een bijzonder jaar. Barbara Kok Unlimited People thank your for growing with us.

Dat 2020 een bijzonder en raar jaar was, daar zijn we het waarschijnlijk wel over eens. Een jaar waarin situaties zijn ontstaan die we nooit, maar dan ook nimmer eerder hadden kunnen verwachten. Er kunnen dynamieken, relaties en verbindingen ontstaan die je voorheen niet voor mogelijk had gehouden. Die reflectie kende ik al een tijdje.

Dit jaar was toch wat onverwachter.

Het heeft me wel nachten wakker gehouden. Dat was toch redelijk nieuw voor mij. Het heeft me ongekend doen twijfelen en verontrusten.
“Hoe gaat ons mooie bedrijf zich ontwikkelen en hoe lang gaat zo’n lock down zonder live contact en verbinding nu eigenlijk duren?”

Dat is waarschijnlijk voor een ieder verschillend geweest dit jaar en ja iedereen beleeft dezelfde events totaal anders. Des te meer reden voor ons allen om toch even terug te kijken naar dit jaar en de impact daarvan op ieder afzonderlijk.

Victor en ik doen dat momenteel in de Veluwse bossen in een retreat voor 2. Ieder jaar gaan wij drie dagen reflecteren hoe het jaar was voor ons. Wat ging goed, wat was minder succesvol en hoe gaan we daar in de toekomst mee om?

Hoe gaan we dat nieuwe jaar wél inrichten, en vooral van waaruit wil ik dat doen?

Het kan zijn dat ik ontdek dat oude overtuigingen niet meer bruikbaar of ondersteunend zijn in de huidige setting van mijn leven of werk.

Voor mij was afgelopen dagen de vraag: Hoe wil ik dit jaar herinneren? Was het een crisis of wellicht een onverwacht succes? Hoe flexibel bleek ons bedrijf? En wat hebben we daarin geleerd?

En dan toch de vraag aan jou, onze relatie?

Hoe kijk je naar het afgelopen jaar?

Kun je daar op verschillende manieren naar kijken? Stel dat alles dat gebeurd is anders te beleven is? Is het mogelijk om 2020 anders te beleven… stel dat we dit jaar anders kunnen beschrijven? Bijvoorbeeld een beleving gekoppeld kan worden aan dankbaarheid.

Is het mogelijk voor je om vanuit dankbaarheid naar 2020 te kijken? En wat voert dan de boventoon? Maak eens een lijstje. Open je hart en laat die pen eens vloeien…zonder te denken maar vooral vanuit jouw gevoel. Zet de hoge trilling van dankbaarheid neer en kijk eens wat dan geschreven wil worden.

Valt een verhaal van pijn om te vormen vandaag?

Welke les kun je daar uit halen?
Is het mogelijk om problemen die je overleeft hebt dit jaar als een les voor 2021 te zien?
Is het wellicht een groei moment geworden voor je? Ik ben benieuwd of je daar iets over wil delen.

“Thank you for growing with us”

Een prachtig, inspirerend 2021 toegewenst voor jou en jouw dierbaren.

Met een hartelijke groet,

Mede namens team Unlimited People,

Barbara Kok

Print your tickets

Call Now Button