Dankbaarheid challenge – Waar ben ik allemaal dankbaar voor?

dankbaar tijdens thanksgiving met een dankbaarheid oefening.

Ieder jaar gaan we traditiegetrouw met het hele Unlimited People team uit eten om onze dankbaarheid te vieren. In de Verenigde Staten wordt vandaag Thanksgiving gevierd. Een dag waarop Amerikanen en Canadezen stil staan bij waar ze dankbaar voor zijn. Hoe mooi is dat? Sta je ook weleens stil bij alles waar je dankbaar voor bent?

Een dagelijks dankbaarheid momentje kan je perspectief heel snel veranderen van wat niet goed gaat naar wat er allemaal wel goed gaat. Klinkt veel lekkerder toch? We mogen best wel even genieten van wat er goed gaat.

Dankbaarheid oefening

Vragen die je jezelf vanuit liefde zou kunnen stellen zijn:

  1. Wat gaat er goed in m’n leven?
  2. Wat is er leuk aan mij?
  3. Van wie hou ik allemaal?
  4. Wie houden er van mij?
  5. Welke wondertjes zullen er vandaag gebeuren?

Punt vijf heeft misschien wat extra uitleg nodig. Wondertjes kan je overal in zien. Een parkeerplek voor de deur, je komt iemand tegen waar je aan dacht of iemand geeft je precies wat je nodig hebt. Deze gebeurtenissen mag je als wondertjes gaan zien. Experimenteer ermee en ervaar wat het met je doet.

De dankbaarheid oefening is een oefening die je voor je persoonlijke ontwikkeling zou kunnen integreren op een bepaald moment in de ochtend. Bijvoorbeeld als je wakker wordt, bij het ontbijt, als je op de fiets zit of tijdens het tanden poetsen. Vooral als je even niet zo lekker in je vel zit is de dankbaarheid oefening echt een hele fijne om te doen.

Challenge

We dagen je uit om vanavond de dankbaarheid rondje te doen aan de eettafel. Misschien blijft het effect van de oefening wel hangen en ga je thuis vaker met dankbaarheid mee aan de slag. Start het dankbaarheid experiment aan tafel.

Please do try this at home. Thank you for growing with us.

Een hele fijne Thanksgiving avond!

 

 

 

 

Print your tickets

Call Now Button