Gecheckt door NRC: Kosten burn-out bedragen daadwerkelijk 60.000 euro

Cijfers over de kosten van burn-out variëren in publicaties. NRC checkte de uiteenlopende aantallen en de kosten van burn-out’s kosten op basis van cijfers van ArboNed en TNO.

  • ArboNed zegt: een burn-out kost een werkgever gemiddeld 250 euro per dag x 242 dagen = 60.000 euro.
  • TNO zegt: dat jaarlijks 22% van alle loondoorbetalingskosten door burn-out en overspanningsklachten oftewel 2,4 miljard kosten.

Kortom de kosten voor burn-out zijn dus zelfs mogelijk nog hoger, als we TNO moeten geloven. Dit verschil zit hem vooral in de risicogroep onder managers en hoger opgeleiden. Daarnaast zijn de vervangingskosten niet meegenomen.

In 12 weken uit je burn-out bij Unlimited People

Wij geloven in een driedimensionale benadering waarbij je gemiddeld in 12 weken uit je burn-out bent. Deze benadering bestaat uit doorbraakcoaching om een einde te maken aan het gepieker en meer grip krijgen op je leven. De emotietherapeut brengt je weer in balans, weg met de stress. Fysieke begeleiding brengt je weer vol energie zodat je weer kunt ontspannen en slapen. Binnen drie dagen verzorgen we een intake, binnen vijf dagen start het programma en dat voor zo’n 4000,- euro. Als werkgever een enorme besparing op de normale kosten toch?

Meer informatie over onze werkwijze of het kosten model? Neem gerust contact op! 

Print your tickets

Call Now Button