Ik ga even op vakantie… dan komt het wel weer goed!

Terwijl half Nederland de koffers inpakt om een aantal weken op op vakantie te gaan, maak ik me zorgen. Zorgen om hoe iedereen er straks op zijn vakantieadres bij zit. Van stress op het werk in de vakantie gehold. Doodmoe, geïrriteerd en futloos stappen we in de auto of komen op een vliegveld aan met de gedachte: “Ik ga even op vakantie… dan komt het wel weer goed!”

Terwijl je op het strandbedje ligt, lig je te piekeren; het werk wat allemaal niet is afgekomen. Relaties met partner en kinderen komen onderdruk te staan, je bent kort-af en maakt gauw ruzie. Je krijgt het benauwd en hartkloppingen van een simpel potje tennissen met je zoon op de tennisbaan. Bij terugkomst thuis breekt op zondagavond het zweet je uit. Ik moet morgen weer… Met lood in je schoenen sta je op. Na een eerste dag vol meetings weet je echt niet waar te beginnen.

Traditiegetrouw hebben wij in september een enorme toestroom van nieuwe cliënten bij Burn Out Poli. Gestresst op vakantie en daarna komt de spreekwoordelijke man met de hamer. De burn-out lag al op de loer. De vakantie is er natuurlijk ook in beginsel om even vrij te zijn van de dagelijkse verplichtingen, niets moet, geen volle agenda. Maar ons vakantiegedrag is ook veranderd. Naar zoveel mogelijk dingen zien op de plaats van bestemming en van hot naar her rondreizen. Ondertussen kunnen we nu overal in Europa met de roaming online zijn en onze selfies delen op onze favoriete social media. Geef jezelf de ruimte om deze zomer preventief aan je burn-out te werken.

Herken je jezelf in de bovenstaande situatie? Neem dan contact met ons op.

Print your tickets

Call Now Button