Transformatie | yoga & mindfulness | omgaan met angst

Transformatie

Het voorjaar is een tijd van transformatie. De natuur begint opnieuw of groeit verder, beter, sterker van waar het vorige herfst is gebleven; binnen naar buiten. Ook mensen ervaren een nieuwe energie. Nu is het moment om jezelf opnieuw uit te vinden, te koppelen aan iets nieuws. Schud de (jarenlange?) winterslaap van je af, weg met die oude stoffige energie! Wil je ook ervaren hoe je kunt leren een nieuwe werkelijkheid over jezelf te ontdekken?
Pak die kans en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Angst, faalangst of paniek

We worden steeds vaker overvallen door bedreigingen en angsten en voelen daar sterke emoties bij. We zien ook het effect op onze kinderen. Het gevoel van veiligheid neemt af. Maar hoe blijf je emotioneel overeind met zoveel angst in en om je heen? Hoe voorkom je dat de angst je gijzelt?

Angst wordt vaak verkeerd begrepen, waardoor de uitingsvormen heftiger worden ervaren dan nodig is. Angst is een mechanisme dat bedoeld is om je te beschermen tegen gevaarlijke situaties… Puur om ervoor te zorgen dat je overleeft. Gezonde angst zorgt ervoor dat je de straat niet oversteekt zonder te kijken en niet nogmaals doet, wat voorheen pijn opleverde. Als angst te vaak of te hevig plaatsvindt, is dat meestal een teken dat jouw beschermmechanisme te ijverig overuren maakt en dat je brein een te groot gedeelte van de dag op die angst – of het vermijden ervan – gericht is. Dit is het moment waarop je eigenlijk de emotie, waar je al die tijd (vol angst) van wegloopt, aan mag gaan. Zelf of samen met een professionele emotietherapeut. Het resultaat is dat je eindelijk zonder lading, relaxt, ontspannen en vrij jouw dagelijkse situaties, leven, werk en relaties kunt gaan beleven.

Emotietherapie
Een van de 3 pijlers in onze praktijk is emotietherapie: we leren mensen wat een emotie zoals bijvoorbeeld angst is. Hierdoor blijven ze de verbinding voelen. We helpen ook jou graag in het proces je emoties te duiden waardoor ze je niet tegenwerken of verlammen maar je ze vóór je kunt laten werken!Voor meer informatie neem je contact op met Barbara Kok.

17 april: workshop Mindfulness & Yoga

Een heerlijke leerzame dag: helemaal in het teken van contact maken met jezelf en je lichaam door Jubine Nijmeijer en Renate van Dam. We starten met een uitgebreide yin yoga sessie, waarna we met krachtige mindfulness-oefeningen verder leren om ‘in contact’ te zijn. De workshop is zeer toegankelijk, en zo ingericht dat je er zelf thuis mee verder kunt.

  • zondag 17 april 2016, van 10.00 – 15.00 uur
  • minimaal 6, maximaal 12 deelnemers
  • € 75,- euro (inclusief koffie/thee/versnaperingen en lunch)
  • Herenstraat 55A, 2271 CB Voorburg
  • aanmelden: stuur een mailtje naar office@unlimitedpeople.nl

Print your tickets

Call Now Button