Stress als teken van succes

De vraag ‘Hoe gaat het?’ wordt zó vaak beantwoord met ‘druk’. Het druk hebben wordt door mensen vaak aangevoerd als een vorm van status. Als je maar stress hebt, dan is het goed. Als je het heel druk hebt dan ben je vast belangrijk. Ik zie dat toch iets anders en leg je graag uit waarom.

Succesverslaving

Ik denk dat het ervaren van veel en regelmatige stress een grote blokkade vormt tussen mensen en welbevinden. In die vorm is stress verslavend. Het gevoel continue bezig te moeten zijn, de angst om iets te missen. De “word ik wel gezien” of succesverslaving. Onder deze groep mensen is de drang om controle uit te oefenen tot in de finesse groot. Op het werk, maar ook in relaties. Als je het gevoel hebt maar continue controle te hebben valt niemand je lastig.

Angst en stress

De angst om te falen, niet te presteren en er op afgerekend te worden. Angst en stress hebben een relatie en versterken elkaar. Laat het los. Er is zoveel te winnen bij ontspanning. Ooit zei iemand tegen me dat wanneer ik het stuur los zou laten ik beide handen vrij zou hebben om alles te kunnen doen wat ik wil. Loslaten om te krijgen wat je wilt.

Maar hoe doe je dat? Loslaten? Dat vergt een andere mindset. Een andere energie. Andere routines. Stilstaan bij rust, keuzes maken om niet te oordelen, ádem te halen.

Meer weten?

Loop je vast in die gevoelens van stress of erger nog: zit je tegen een burn out aan? Neem contact met ons op. We kunnen je helpen! 

 

Print your tickets

Call Now Button