Hoe voel ik onvoorwaardelijke liefde vanuit m’n hart?

Liefde voelen vanuit je hart. Valentijnsdag blog Unlimited People

Voel jij liefde stromen? Unlimited People emotietherapeut en oprichter Barbara Kok vertelt hoe je in contact komt met het hart zodat je liefde voelt stromen.

Barbara Kok over liefde

Liefde kun je voelen voor een ander, een mens, een kind, muziek of een dier. Liefde kun je ook voelen voor jezelf. Als een blije energie, een stroom van goed voelen, van acceptatie of gewoon het gevoel oké te zijn met jezelf. Liefde voel je in jouw hart, vanuit jouw hart, een open hart. Maar hoe bereik je een open hart? Dat bereik je niet door te denken, want denken sluit het hart.

Je kunt niet tegelijk denken en voelen vanuit jouw hart. Al het denken is vergelijkend, beschouwend en vaak oordelend.

Onze gevoelens zijn betere gidsen op weg naar een open hart. Hoe beter we ons voelen, hoe dichter we staan bij wie we echt zijn. Hoe slechter we ons voelen, hoe meer we dingen geloven over onszelf, die niet de absolute waarheid zijn.

Het verschil tussen gevoelens en emoties

Wie voelt zich niet beter nadat hij iets voor een ander heeft kunnen betekenen? Dat komt doordat je dan dichter staat bij wie je echt bent. Je gevoelens liegen niet. Met gevoelens bedoelen we iets anders dan emoties. Gevoelens zijn van het hart, emoties van het hoofd (limbische hersenen).

Gevoelens horen bij de alfastaat, de staat die je kunt ervaren als je je vanuit een open hart ontspannen voelt. Emoties horen bij de bèta staat, de staat waar onze hersenen zich in bevinden wanneer wij redeneren, besluiten nemen, werken, discussiëren en over het algemeen onze aandacht extern gericht hebben.

Om te voelen dien je jezelf te openen. Emoties komen juist boven wanneer je jezelf meer sluit (verdedigt). Emoties zijn het product van onze overtuigingen. Het zijn interpretaties van de feiten. Onze overtuigingen en het denken dat daarop steunt, kunnen mijlen verwijderd zijn van wat we werkelijk voelen.

Om liefde te voelen stromen, ontspannen te leven, vrij te zijn van negatieve gedachten en emoties, is het daarom belangrijk van tijd tot tijd onze overtuigingen te onderzoeken.

Zelfonderzoek onder begeleiding

Als jij je bewust bent van negatieve overtuigingen, kun je zo ook onderzoeken wat je vandaag de dag nog tegenhoudt om vrij en vanuit een open hart te leven. Zodra je inzicht hebt in jouw oude overtuigingen, die je nu niet meer ondersteunen, kun jij ze duurzaam en blijvend wegnemen.

Ben jij er ook aan toe om te gaan leven vanuit een open hart en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met Unlimited People en informeer welke programma’s aansluiten bij jouw wens.

Thank you for growing with us!

Print your tickets

Call Now Button