Empathisch iemand ontslaan met Outplacement

Empathisch iemand ontslaan met outplacement bij Unlimited People. Thank you for growing with us.

Als ontslag om wat voor reden dan ook noodzakelijk is geworden, is Outplacement een professionele, zorgvuldige en effectieve manier om medewerkers te begeleiden naar de volgende stap in hun carrière. In organisaties groeit steeds meer het bewustzijn dat empathisch iemand ontslaan met Outplacement een fijne oplossing voor beide partijen. De medewerker waarvan (mogelijk in samenspraak) afscheid wordt genomen, krijgt dankzij een Outplacement programma de mogelijkheid om vanuit innerlijke kracht de volgende stap te zetten in z’n carrière.

Rouwverwerking bij ontslag

Onverwacht ontslag kan ook ervaren worden als puur verlies. In dit scenario vindt er tijdens het programma rouwverwerking plaats. Dit gaat makkelijker wanneer wij ondersteund worden, dan als we dat alleen moeten doen. Zonder de emoties toe te laten en te accepteren kun je niet verder. Bij rouwen is er sprake van onderdrukte boosheid en onderdrukt verdriet. Om dit los te kunnen laten moeten deze emoties geadresseerd worden.

Wanneer het ontslag als een verlies wordt ervaren, starten we met het adresseren van de boosheid en het verdriet, zodat deze losgelaten kunnen worden. Hierna is er ruimte voor empowerment en loopbaanbegeleiding. Wij hebben onlangs een hele interessante podcast opgenomen met Barbara Kok auteur Jan Bommerez waarin het belang van het adresseren van emoties bij een reorganisatie of ontslag besproken wordt vanaf minuut 46:50.

Empowerment bij Outplacement

De bedankte medewerker wordt in het maatwerk Outplacement programma begeleid door coaches die bijdragen aan zijn proces. Hoe het programma eruit komt te zien, hangt af van de specifieke behoeften. We hebben bij Unlimited People een mentale doorbraakcoach, emotietherapeut, osteopaat en loopbaanbegeleider in huis. Naar aanleiding van een persoonlijk gesprek, wordt aan de hand van de behoeften een programma samengesteld.

Met het Outplacement programma biedt je medewerkers de mogelijkheid om op een empathische manier uit elkaar te gaan en vanuit kracht de volgende stap te zetten in hun carrière. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Thank you for growing with us.

Print your tickets

Call Now Button