Een bezoek aan de psycholoog bij burn-out is niet voldoende

Waarom een bezoek aan een psycholoog niet voldoende is bij overspannenheid of burn-out

Twee op de drie millennials heeft voor overspannenheid of een burn-out een afspraak gehad bij een psycholoog. Die lijkt jongeren de beste uitvalsbasis. Echter de wachttijden zijn vaak lang en er is steeds minder plek; daarbij is dit ook absoluut niet de bewezen oplossing. Waarom leg ik je graag uit.

Uit het onderzoek van Metro dat zij deden bij 2000 respondenten tussen de 18 en 35 jaar bleek dat twee op de drie millenials voor overspannenheid of een burn-out de psycholoog opzoekt. De kwetsbare doelgroep ‘millennials’ vinden vooral dat zijzelf of hun omgeving de lat te hoog leggen. Het maken van keuzes, trots en tevreden zijn op jezelf en werk en privé scheiden is de uitdaging waarmee vele jongeren kampen. Ook de hete adem van social media is voelbaar. En daarmee is een ware epidemie ontstaan.

  • 25% van de millenials zegt een burn-out te hebben of overspannen te zijn
  • 25% van de millenials is bang om last te krijgen van deze klachten
  • Het gemiddelde stressniveau staat op een 8

Tropische vissen in de Noordzee

Gekeken naar deze cijfers kun je gerust spreken van een epidemie. We hebben een kwetsbare generatie op aarde gezet. Dat komt door de manier van opvoeden, de samenleving die steeds stressvoller wordt en de verslaving aan social media. Ouders stimuleren hun kinderen zo, zodat ze narcistische trekken ontwikkelen. Maar zodra ze in ‘het echte leven’ terecht komen blijken ze tegen hun eigen zwaktes aan te lopen. Deze drang van presteren is neurotisch en geeft stress. De buitenkant wordt versterkt maar het interne verdriet, angst en schreeuwen om aandacht kunnen ze niet kwijt. We hebben tropische vissen opgevoed die in de Noordzee terecht zijn gekomen.”  zegt Jan Derksen, hoogleraar klinische psychologie en psychotherapie aan de Radboud Universiteit en Vrije Universiteit Brussel in Metro. In dit beeld herkennen wij ons bij Unlimited People volledig.

Driedimensionale aanpak

Het bezoek aan een psycholoog lijkt jongeren dus de basis om bij overmatige stress en burn-out klachten te starten. Echter is de realiteit dat bewezen succes pas behaald wordt bij een driedimensionale aanpak met doorbraakcoaching; die juist de gewoontes en drang van presteren afleert, emotietherapie en ook osteopathie met voedingsadvies en fysieke training. Dit levert enorm snel een resultaat op, niet alleen bij een volledige burn-out, maar ook in de fase daarvoor! Werkgevers zijn gebaat bij deze aanpak om uitval preventief te voorkomen en young talent te beschermen.

 

Merk je dat jij aan dit profiel voldoet en wil je (samen met ons) dit gesprek met je werkgever aangaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Print your tickets

Call Now Button