Depressie en Burn-Out gelinkt?

Depressie en Burn-Out gelinkt?

Interessant artikel op 11 januari in het FD over het toenemend aantal depressies in Nederland. Zijn depressie en burn-out gelinkt? Met het gevoel grip en controle te verliezen op hun leven en de maatschappij ontstaan depressieve gevoelens. Die vormen vaak het begin van een burn-out. Een echte depressie is natuurlijk totaal iets anders. Dat is langdurig van aard, een burn-out is tijdelijk. Daarbij is men mentaal, emotioneel en fysiek uitgeput en heeft men neerslachtige gevoelens.

Opvallend is dat in Scandinavië veel minder stress en burn-out voorkomen, met name omdat werkgevers er een ander verwachtingspatroon hebben van hun werknemers. Hier ervaren we juist steeds meer stress, en dat zal voorlopig niet veranderen. Niemand pakt rust, de werkdruk wordt alleen maar groter want de workload neemt voorlopig niet af.

Zolang we niet door hebben dat we deze negatieve spiraal met elkaar in stand houden, zullen burn-outs en depressies helaas alleen maar blijven toenemen.

Unlimited People scant en traint organisaties om in een gezonde dynamiek te komen.  Dit zijn maatwerk programma’s waarmee individuen en teams op een passende manier worden getraind. Kijk voor meer informatie hierover naar Consultancy.

 

Print your tickets

Call Now Button