5 pro’s van dagdromen

5 pro’s van dagdromen

Waarom zijn dagdromers gelukkiger, creatiever, meer ontspannen? U kent ze wel, van die mensen die hun hart volgen, ‘we droomden het en we deden het.’ Hoe gebruiken vrijwel alle topsporters de techniek van visualisatie – ook een vorm van dagdromen – om succesvoller te zijn? Hieronder de 5 pro’s van dagdromen.

De zomer is natuurlijk een uitgelezen moment om heerlijk te fantaseren en uw gedachten de vrije loop te laten, hier een paar tips… Doe er uw voordeel mee!

 

 

5 voordelen van dagdromen. Het is goed voor u!

1 Dagdromen maakt ambitieus

Gewoon omdat vrijwel alles begint met een droom, een grote gedachte. Barack Obama werd geen president omdat hem dat overkwam… hij droomde daar geheid al van toen hij jong was. Hij had een visie en verbond daar een innerlijke kracht aan en zette de koers uit.

Dus: fantaseer over hoe je werk er idealiter uit zou zien, maak je hoofd leeg en draai de denkbeeldige film over een toekomstbeeld dat aansluit op je innerlijke zelf. Het is de meest krachtige motivator die er is!

2 Dagdromen stimuleert je creativiteit

27091306_lDe meest innovatieve, creatieve filmmakers, ondernemers en politici zijn visionairs – mensen die een krachtig beeld zien van hun droom. De Taj Mahal, internet, de minirok, computers, reageerbuisbevruchting, wolkenkrabbers, allemaal (ooit) idiote onrealistische hersenspinsels, bedacht tijdens een dagdroom van een innovator.

Dus: door te dromen, te fantaseren, je een beeld te vormen van hoe bepaalde dingen er in de toekomst uit zouden kunnen zien, ontstaan nieuwe producten, kunstvormen, technieken. Geef je voorstellings-vermogen de vrije loop; grote successen zijn begonnen met een droom, de visie van één persoon.

3 Dagdromen ontspant je brein

Dagelijks gaan er gemiddeld 60.000 gedachten in ons hoofd om. Wist u dat 85% daarvan betrekking heeft op bescherming en veiligheid? Gedachten om oude pijn en angsten niet te voelen. Door te dagdromen kun je het percentage positieve, constructieve gedachten opvoeren en dat leidt weer tot ontspanning van het brein. De nieuwe en verfrissende input is ‘weer eens wat anders’ voor het brein. Dus: geef je mentale en emotionele beleving een boost en dagdroom!

4 Dagdromen geeft fysieke kracht

Qigong bij Unlimited PeopleOnder topsporters is het een veelgebruikte en bewezen succesvolle techniek: visualiseren.

Mohammed Ali bijvoorbeeld, visualiseerde vooraf iedere wedstrijd en boorde daardoor enorme kracht in zichzelf aan. Door zich de sporthandeling denkbeeldig te beleven wordt het brein voorbereid op de prestatie, het traint zich aldus – en wordt er dus beter in. Skiërs ziet u het ook doen bij de start. Voor hersens maakt het niet uit of de activiteit met de ogen dicht of in werkelijkheid plaatsvindt. De effectiviteit van dit soort gerichte ‘dagdromen’ is uitgebreid onderwerp van studie en wetenschappelijk bewezen. Je begrijpt dat mensen met een positieve verbeelding grotere kans maken om hun doelen te realiseren. Hun zelfvertrouwen groeit door te dagdromen.

5 Dagdromen maakt gelukkig

Zoals gezegd: door te dagdromen kun je je carrière en je creativiteit en fysieke prestaties vergroten, je kunt hetzelfde natuurlijk toepassen op je gezin, je privéleven, je lifestyle. Droom en visualiseer het ideaalbeeld van wat je graag zou willen voor jezelf en je gezin, geliefden en je zult creatieve, leuke, nieuwe, verrassende dingen bedenken om te doen… Het is belangrijk om verrassende, afwijkende, nieuwe ervaringen op te doen. Die maken indruk en gelukkig. Dus: pak zomaar eens de fiets ’s avonds laat met het hele gezin. Huur een kajak, ga beeldhouwen, maak samen een verre wandeling…

We wensen u een heerlijke zomer vol dagdromen. Vooral omdat het goed is voor u!

Volg ons op Facebook voor meer tips & trics of neem direct contact op voor persoonlijk advies?

Barbara Kok en Victor Overmars

 

Thank you for growing with us…

Print your tickets

Call Now Button